RAHOITA HANKKEESI

Sähköistystoiveet toteen!

Kutsu sähkömies käymään ja keskustele hänen kanssaan sähköistystä koskevista toiveistasi sekä siitä, mitä niiden toteuttaminen maksaisi.

Jos säästöjä ei tähän tarkoitukseen ole käytettävissä, Danske Bankin Haavelaina voi olla Sinun ratkaisusi. Voit aloittaa keskustelun pankin kanssa suoraan tältä sivustolta.

Kun arvioit sähköistysremonttisi kustannuksia, ota huomioon, että sähköasennustyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Vuonna 2017 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 400 euroa henkilöä kohden.

Sähköturvallisuus on tärkeintä

”Tahtoisin, että kaikki meidän talomme sähköasennukset olisivat varmuudella turvallisia. Että ne toimisivat häiriöttömästi eikä tarvitsisi olla huolissaan siitä, että joku lapsista tai koirista saa sähköiskun. Pelottaa sekin ajatus, että vajaakuntoiset sähköistykset aiheuttaisivat tulipalon. Siksipä kaikkien kotimme sähköistyksien uusiminen kiinnostaa. Kaikkein parasta olisi varmuuden tunne, että voisi luottaa jokaisen johdon ja kytkimen olevan tiptop kunnossa.”

Lue lisää sähköturvallisuudesta

Lue lisää kodin sähköistyksen kuntokartoituksesta

Kaunis, valoisa piha

”Kotimme pihamaa kaipaa valaistusta, että siellä olisi mukavampi oleskella. Pimeälläkin pitäisi voida liikkua turvallisesti. Mieheni kaatui viime talvena liukkaalla pihapolulla, kun oli menossa hakemaan postia. Olen kuullut, että kulkuväyliä voi sähköistää niin, että ne pysyvät sulana koko talven. Olisipa muuten mukavaa saada kauniit istutuksemme, puut, pensaat valaistua niin, että niistä olisi silmälle iloa ympäri vuoden.”

Lue lisää ulkovalaistuksesta

Helppohoitoinen koti

”Rakastamme edistyksellistä tekniikkaa. Olisi siistiä asua älytalossa, joka säätäisi itse itseään aina olosuhteiden mukaan. Minun mielipiteeni on, että mitä vaivattomampaa on asuminen sitä paremmin voivat asukkaat. Kun talo hoitaa itse itsensä minä voin käyttää aikaani mieluisiin harrastuksiin. Ja sitten jos haluan, voin vaikka lomamatkalla ulkomailta tsekata, että kaikki toimii niin kuin pitääkin.”

Lue lisää asumismukavuutta kohentavista ratkaisuista

Let it shine!

”Haluan hyödyntää auringon valon ja tuottaa sähköä itse. Olen kuullut, että aurinkosähköjärjestelmän asennuttamista voi nykyään jo perustella taloudellisillakin argumenteilla! On tietysti tärkeää, että järjestelmä tuottaa sähköä niin, ettei tarvitsisi sitä enää ostaa yhtä paljon kuin aikaisemmin. Minulle on myös iso asia voida pienentää hiilijalanjälkeäni panostamalla ekologiseen sähköntuotantomuotoon. Tuohon katolle mahtuu kaunis rivi paneeleja. Mitähän sellainen maksaisi?”

Lue lisää aurinkosähköjärjestelmästä

Valaistuksella viihtyvyyttä

”Kodissamme on aivan liian vähän valopisteitä. Haluaisin paljon valoa, energiatehokkaasti. Ja valaistukseen automatiikkaa ja sävyn valintamahdollisuuksia ja kaikkea muutakin kivaa. Valoilla voi sisustaa ja saada aikaan erilaisia tunnelmia, jotka vaikuttavat mielialaankin.”

Lue lisää kodin sisävalaistuksesta

Tehot riittäväksi

”Sulakkeet palavat jatkuvasti, kun meillä on niin paljon erilaisia sähkölaitteita. Taitaa olla niin, että sähköasennusten teho on vaan liian pieni. Nehän on tehty silloin kun tämän talon rakensimme. Eivät kyllä ole enää myöskään kovin nätit. Kytkimiä on rikki ja kellastunut. Kutsutaan sähkömies käymään ja kertomaan, mitä kaikkea täällä olisi hyvä uudistaa. Olisi niin kiva saada tehoa sähköistykseen ja muutenkin tämä koti nykyistä energiatehokkaammaksi.”

Lue lisää energiatehokkuuden parantamisesta

Tekniikka ikäihmisen turvaksi

”Olen kuullut, että nykyaikaisilla sähköistyksillä voi monin tavoin edistää vanhusten ja esim. muistisairaiden turvallista itsenäistä asumista omassa kodissa. Lehdessä kerrottiin eräästäkin ikäihmisestä, jonka huoneistoon on asennettu erilaisia antureita, jotka sitten laittavat omaisille menemään hälytyksen, jos jotain sattuu. Jos esimerkiksi mummi kaatuu kylpyhuoneessa, hän saisi nopeasti avun, kun lattian alle kytketty anturi tunnistaa asennon ja lähettää hälytyksen omaisille. Tai jos pappa on tullut kipeäksi, eikä nousekaan tuttuun aikaan vuoteesta aamulla, siitä menee heti ilmoitus lapsille. Sellaisen järjestelmän haluan omille vanhemmilleni ja itsellenikin sitten kun tulen vanhaksi.”

Lue lisää itsenäisen turvallisen asumisen tukemisesta sähköistysratkaisuin