Kodin ja vaikkapa vapaa-ajan asunnon korjauksien ja huollon työkustannuksia –  eli esimerkiksi sähköistyksien kunnossapito- tai perusparannustöistä syntyviä työkustannuksia – voi vuonna 2021 vähentää 40 % osuudelta 2 250 euroon saakka henkilöä kohden. Omavastuu on 100 euroa.  Puolisot saavat siis vähentää vuonna 2021 yhteensä 4 500 euroa.

Vähennys tehdään ansiotulojen veroista, mikä tarkoittaa juuri vähennyssumman suuruista etua.

Satsaa elämän laatuun hiilijalanjälkeä pienentäen

Sähköistyksen kohentaminen on samalla panostamista elämän laatuun, sillä toimivassa kodissa on ilo asua. Päivitetty sähköistys parantaa yleensä energiatehokkuutta, josta puolestaan voi seurata aikaisempaa pienempi sähkölasku. Oma sähköntuotanto aurinkopaneeleilla on yhä suositumpaa ja myös paneelien asennuttaminen on kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvaa työtä!

Lähtökohta on, että sähkön käytön on oltava aina olosuhteista riippumatta turvallista niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Kutsu ammattitaitoinen sähkömies paikalle, jos et ole varma siitä, onko nykyiset sähköasennukset tehty osaavan ja oikeudet omaavan urakoitsijan toimesta.

Jos havaitset jotain häiriöitä, kutsu ammattilainen tarkastamaan sähköistykset. Näitä voivat olla esim. että sulakkeet palavat vaikkapa silloin, kun käytät useita sähkölaitteita samanaikaisesti, kodissasi on häiritsevän paljon jatkojohtoja, jokin pistorasia tai valokytkin on rikkoutunut tai tummunut tai koskiessa tuikauttaa sähköiskun tai jos valot eivät pala tasaisesti vaan värisevät ja välkkyvät.

Kun sähköstä on kyse, mitään riskiä hengen tai omaisuuden vaarantamiseksi ei pidä ottaa.

Etätyötä tehokkaasti

Tänä päivänä sähköistykseltä kannattaa vaatia muutakin kuin turvallisuutta. Etätyön yleistymisen myötä moni on havahtunut siihen, että nettiyhteys on teholtaan riittämätön kaikille kotona työskenteleville ja ettei sähkön pistorasioita ole riittävästi tarjolla jokaiselle tarvitsijalle. Ammattilainen ratkaisee pulmat käden käänteessä! Ajanmukainen tasokas sähköistys nostaa myös rakennusten ja huoneistojen arvoa.

Muistathan, että jos olet myymässä kotiasi, kunnossa oleva sähköistys on yksi myyntivaltti. Ja jos olet ostamassa uutta kotia, kannattaa ottaa etukäteen selvää, millä tasolla sähköistykset ovat. Ammattilaisen tekemä sähköistyksen kuntokartoitus paljastaa piilevätkin vaaranpaikat ja samalla saa opastusta uusista ratkaisuista.

Löydä sähkömies –palvelussa on tarjolla paljon tietoa sähköstä.  Hakupalvelun avulla löydät omalta asuinalueeltasi osaavan, valtuutetun sähköasennusyrityksen.

Tietoa kotitalousvähennyksestä verohallinnon sivuilla