YRITYSTILOJEN VALAISTUS

Valaistukseen tehdyt ja energiatehokkuuteen vaikuttavat panostukset ovat yksi nopeimmin itsensä takaisin maksavista investoinneista.

Tämä edellyttää tosin oikeita ja järkeviä valintoja, joissa osaava suunnittelu ja käytännön toteutus ovat avain hyviin tuloksiin.

Nykyiset valonlähdevaihtoehdot saattavat hämmentää, eivätkä kaikki ensituntumalta energiatehokkailta kuulostavat ratkaisut aina lopulta ole energiatehokkaita saati että tarkoitukseensa sopivia.

Valaisimen tarkoitus on ensisijaisesti valaista, mutta vääränlainen valonlähde väärässä valaisimessa saattaa hyvinkin olla jopa alkuperäistä huonompi ratkaisu.

Valaistuksessa pitääkin ottaa huomioon kokonaisuus; energiatehokkaat valonlähteet, niille suunnitellut valaisimet ja oikeanlainen käyttötarkoitukseensa sopiva ohjaus tuovat yhdessä energiakustannuksiin säästöjä.

Energiatehokkuuden lisäksi hyvä valaistus on turvallinen, se edistää työhyvinvointia ja sitä kautta parantaa usein myös tuottavuutta. Valaisimet valitaan ja asennetaan siten, että niiden huoltokin on mahdollisimman helppoa ja turvallista.