KODIN VALAISTUS

Monipuolinen valaistus kohottaa niin rakennuksen käyttöarvoa kuin kaupallistakin arvoa. Se antaa mahdollisuuden parantaa oman
elinympäristön asumismukavuutta, turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Valaistuksen mahdollisuudet ovat rajattomat ja lopputulos on kiinni vain suunnittelijan ja valaistuksen toteuttajan mielikuvituksesta. Valaistuksella voidaan toteuttaa monta funktiota: Ihmisiä voidaan ohjata valon avulla tai saada ihmiset katsomaan haluttuun suuntaan.

Tilojen avaruuden tuntua voidaan lisätä valaisemalla tilaa huonepintojen kautta epäsuorasti. Oikein kohdistettu, valittuja yksityiskohtia korostava valaistus aktivoi katselijaa miellyttävästi ja luo halutun tunnelman.

Valaistussuunnittelun lähtökohtana on tuoda valoa kaikkiin kodin oleskelu-, työ- ja kulkutiloihin niin, että liikkuminen ja toiminta olisi mahdollista. Suunnittelun lähtökohtana on mietittävä, missä valoa tarvitaan eniten, missä oleskellaan, työskennellään ja ruokaillaan.

Hyvä valaistus on sellainen, jossa tunnet viihtyväsi parhaiten. Henkilökohtaiset mieltymykset saattavat vaihdella. Ennen kaikkea – tee kotisi valaistuksesta itsesi näköinen!

Jos teetät valaistussuunnitelman ammattitaitoisella suunnittelijalla, varmistut kohteesi hyvästä, omien tarpeidesi mukaisesta valaistustoteutuksesta.