TALOYHTIÖN REMONTIT

Kun taloyhtiössä suunnitellaan sen sisä- tai ulkotilojen remontointia, tässä yhteydessä kannattaa aina muistaa myös sähkö- ja tietoliikenneratkaisut.

Putkiremontin yhteydessä sähköt kuntoon myös huoneistoissa

Kun tehdään putkiremonttia, seiniä avataan niin yhtiön yhteisissä tiloissa (porras, varastot, sauna- yms. tilat) kuin huoneistoissakin.

Tällöin kannattaa uusia myös sähkö- ja teleasennukset. Usein putkiremontin yhteydessä remontoidaan myös kylpyhuone-, wc- ja keittiötilat. Näihin on samalla kerralla järkevää päivittää sähköistykset nykyajan tarpeita vastaaviksi.

Pihan tai paikoitusalueen remontointi

Kun taloyhtiön piha-alueille tehdään vaikkapa istutussuunnitelmia, on hyvä samalla miettiä pihan valaistustarpeet. On helppo upottaa sähkökaapelia maan alle silloin, kun pihalla muutoinkin maata kaivetaan.

Yhä useampi henkilö haluaa hankkia sähköauton ja tarvitsee sitä varten kotipihalle auton latausmahdollisuuden. Jos paikoitusalueita uusitaan, sinne kannattaa samalla asennuttaa sähköauton latauspisteitä.

Katso taloyhtiön sähköistys -esittely.

Ilmoitusvelvollisuus taloyhtiön huoneistojen remonteista

Asunto-osakeyhtiölaissa on säädetty osakkaalle ilmoitusvelvollisuus huoneistossa tehtävistä remonteista. Myös sähkötyöt kuuluvat ilmoitusvelvollisuuden piiriin.

Aiheesta on seikkaperäisesti tietoa Isännöintiliiton verkkopalvelussa