SÄHKÖAJONEUVOJEN LATAUS

Sähköauto on ympäristöystävällinen, tehokas ja taloudellinen vaihtoehto polttomoottoriautolle. Sähköautolla voidaan vähentää hiilijalanjälkeä ja hiukkaspäästöjä pienellä vaivalla.

Sähköajoneuvojen lataamiseen turvallisin vaihtoehto on juuri tähän käyttöön tarkoitettu latausasema. Latausasemat on varustettu älykkäillä turvajärjestelmillä, jotka varmistavat esimerkiksi, että latauskaapeliin syötetään virtaa ainoastaan kaapelin ollessa kiinni autossa.

Myös pihalla olevia autojen lämmitystolppia voi käyttää sähköautojen lataukseen, mutta talojen seinustoilla olevien ulkopistorasioiden käyttö sähköautojen lataukseen ei ole suositeltavaa. Tavalliset kotitalouspistorasiat on suunniteltu kestämään vain 8 ampeerin eli 1 840 watin jatkuva, useita tunteja kestävä kuormitus.

– Latausjohtojen suojalaiteyksikköjä koskeva standardi vaatii, että latausvirta rajoitetaan Suomessa 8 ampeeriin pitkäkestoisessa latauksessa, mutta markkinoilla on myös kaapeleita, jotka voivat ottaa seinästä 13 tai jopa 16 ampeeria virtaa. Tavallista sukopistorasiaa ei ole suunniteltu kestämään jatkuvaa 16 ampeerin kuormaa, sähköalan standardisointijärjestö SESKO ry:n ryhmäpäällikkö Vesa Linja-aho kertoo.

Sähköauton latausajat eri tehoilla. Kuva Tuomas Sauliala.

Sähköauton latausajat eri tehoilla. Kuva Tuomas Sauliala.

Sähköautoja ladattaessa ongelmat liittyvät pistorasian kuumenemisvaaran lisäksi kaapeloinnin mahdolliseen lämpenemiseen myös rakennuksen sisällä pidempiaikaisen kuormituksen aikana.

– Mikään muu normaali kodin sähkökuorma ei ota yhtä pitkäaikaisesti, säännöllisesti, valvomatta ja ympäri vuoden niin suurta virtaa kuin sähköauto. Autonlämmitykseen tarkoitetut piharasiat ovat riskiltään huomattavasti matalampia kuin vaikkapa puiseen seinään kiinnitetyt pistorasiat. Piharasiat testataan jakokeskusstandardin mukaan ja niille tehdään mm. syttymiseen liittyvät kuumalankatestit, joten on erittäin epätodennäköistä, että ne syttyvät palamaan tai että palo leviäisi niistä. Olen eniten huolissani vanhoista puutaloista ikääntyneine sähköasennuksineen, Linja-aho sanoo.

SESKO ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry suosittelevat, että vanhoille pistorasioille tilataan aina sähkömiehen tekemä käyttöönottotarkastus ennen niiden ottamista sähköajoneuvojen latauskäyttöön. Muistathan kanssa, että sähköautoja ladattaessa jatkojohtojen käyttö ei ole turvallista.

SESKO ry:n sähköajoneuvojen lataussuositus

Kymmenen myyttiä sähköautoilusta