KATTOLÄMMITYS

Kattolämmitys sopii hyvin oleskelutiloihin. Sen kiistaton etu on mahdollisuus toteuttaa sisustus vapaasti.

Myös keittiöön ja makuuhuoneisiin kattolämmitys soveltuu hyvin. Kattolämmitys yhdessä lattialämmityksen ja mahdollisen ikkunalämmityksen kanssa tarjoaa ylivoimaista asumismukavuutta.

Kattolämmitys on nopea tapa tuottaa huoneeseen lämpöä. Parhaimmillaan se onkin lattialämmitystä täydentämässä. Vapaa-ajan asunnoissa, joissa lämpötila halutaan pitää poissaolon aikana alhaisella tasolla, saadaan kattolämmityksen avulla paikalle saavuttaessa lämpötila nopeasti miellyttäväksi.

Kun lämmityselementit sijoitetaan sisäkaton yläpuolelle, ne lämmittävät kattoverhoilun. Se puolestaan luovuttaa lämmön lämpösäteilynä lattian, seinien, ikkunoiden ja huonekalujen sekä muiden kodin pintojen kautta huoneilmaan.

Tänä päivänä yleensä alle puolet kattopinta-alasta peitetään lämmityselementeillä. Asennus tehdään juuri ennen katon pinnoittamista niin, että elementit eivät vaurioidu rakentamisen aikana. Tehokkain elementti sijoitetaan ikkunan yläpuolelle.

Kattolämmityselementtien kohdalla on syytä välttää kaappeja ja muita korkeita huonekaluja sekä väliseiniä, jotta lämpö pääsisi vapaasti säteilemään kattoverhouksesta.

Lämmityselementtejä ei saa asentaa löylyhuoneisiin eikä niitä voi käyttää matalissa vinokatoissa. Jos katto maalataan, lämmitys kannattaa kytkeä päälle vasta kun maali on kuivunut.