Ajankohtaista2020-03-13T00:00:32+02:00

Ajankohtaista

Maadoittamattomat pistorasiat jäävät historiaan

Elokuun 2022 lopulla uudistettuna julkaistu sähköturvallisuusstandardi kieltää maadoittamattomien pistorasioiden lisäämisen vanhoihin rakennuksiin. Uudisrakennuksiin näitä ei ole saanut asentaa enää vuoden 1997 jälkeen.

Vasemmalla […]

Kotitalousvähennys säilyi osin ennallaan

Kiinteistöjen ja huoneistojen korjauksien ja huollon työkustannuksia – eli esimerkiksi sähkölaitteistojen asennuksen kustannuksia – voi vuonna 2022 vähentää 40 % osuudelta 2 250 euroon saakka henkilöä kohden. Omavastuu on 100 euroa.  Puolisot […]

Lämmitätkö autoa turvallisesti vai lojuuko loskassa vaara?

Pihan kosteat olosuhteet lisäävät sähköiskun vaaraa etenkin, jos auton lämmittämiseen käytetään vaurioitunutta tai sisäkäyttöön tarkoitettua jatkojohtoa, muistuttaa Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL.

Paras keino varmistaa oma […]

Kesäkodissakin kaivataan sähköä

Kesämökkien kova kysyntä on jatkunut tänäkin vuonna. Romanttinen mummonmökki vai sittenkin rantasauna ja oma rauha? Kumpi tahansa, mutta lapset ja ystävät tulevat etsimään pistorasiaa puhelimen lataamiseen ja valokytkintä pihaliiterin seinästä.    

Ajanmukaistettu ja riittävä […]

Kysely: Kodin sähköistystä halutaan parantaa

Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattorin* mukaan kuluttajilla oli helmikuussa asunnon ostosuunnitelmia enemmän kuin koskaan aiemmin mittaushistoriassa. Moni harkitsi myös kotinsa peruskorjaamista seuraavan vuoden aikana.

Myös kodin sähköistyksen tasoa halutaan kohottaa. Löydä sähkömies -palvelun teettämä verkkokysely antaa […]

Kotitalousvähennys säilyi ennallaan

Kodin ja vaikkapa vapaa-ajan asunnon korjauksien ja huollon työkustannuksia –  eli esimerkiksi sähköistyksien kunnossapito- tai perusparannustöistä syntyviä työkustannuksia – voi vuonna 2021 vähentää 40 % osuudelta 2 250 euroon saakka henkilöä kohden. Omavastuu […]

Näin loihdit rapujuhliin tunnelmaa

Innokkaimmat rapujen ystävät ovat ehtineet herkutella saksiniekoilla jo useammankin kerran, kun toiset taas antavat nautinnon odottaa elokuun pimeneviin iltoihin.

Onnistuneet rapujuhlat vaativat huolellista ennakkojärjestelyä, jossa oleellisinta […]

Tiesitkö vastaavasi kodin sähköturvallisuudesta?

Onko kodissasi rikkinäisiä pistorasioita? Laukeavatko sulakkeet usein? Tunnetko palaneen muovin käryä? Siriseekö sähkökaappi tai valaisinkytkin? Nousevatko karvat pystyyn tai saatko pieniä sähköiskuja sähkölaitteesta?

Moni on tottunut näihin kodin sähkövioista kieliviin oireisiin. Saatetaan vaikkapa ajatella […]

Sähköasentaja tuo mukavuutta kotiin turvallisesti

Jo muutamat parannukset kodin sähköistykseen voivat nostaa asumisen laadun tämän päivän vaatimustasolle. Itse ei tule toimeen tarttua, sillä kyse on jo lainkin mukaan oikeudet omaavan ammattilaisen työstä.

Satasen säästöstä korvaamaton vahinko

Sähkölaitteiston haltija, kuten omistaja-asukas, […]

Kotitalousvähennys kannustaa edelleen kodin parannuksiin!

Kotitalousvähennyksen määrä ja korvausaste laskivat hieman viime vuodesta, mutta tarjoavat edelleen vahvan kannustimen kodin ja vapaa-ajan asunnon kunnostuksiin. Esimerkiksi sähköasennustyön kustannuksista voi vähentää verotuksessa 2 250 euroa vuodessa henkilöä kohden.

Kun ostaa työn yritykseltä, […]

Lahjavinkki: sähköasentajan käynti!

Häiritseekö rikkinäinen pistorasia tai särisevä valokytkin? Onko toiveissa valaistuksen automaattinen ohjaus tai tv-nurkkaus ilman jatkojohtovyyhtiä? Onko pihalla pimeää?

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL antaa kodin toimivuutta ja sähköturvallisuutta kohentavan lahjavinkin: sähköasentajan käynti!

Tällä voi osoittaa aitoa […]

Vioittunut jouluvalo on turvallisuusriski

Uudenlaisen suojan avulla voitaisiin ehkäistä tulipaloja tehokkaasti

Suurin osa sähköpaloista syntyy kotona, ja syynä on usein sähkölaitteeseen tai kaapelointiin tullut vika. Kun sähkövirta ei pääse kulkemaan tarkoituksenmukaisesti liitoksessa tai vioittuneessa kaapelissa, saattaa liitoskohta kuumentua […]

Go to Top