TOIMIVUUTTA KEITTIÖÖN SÄHKÖASENTAJAN AVULLA

Sähköasentaja tuo toimivuutta keittiöön

”Kunpa keittiössä olisi antennipistoke pienelle televisiolle…”
”Upeasta saarekkeesta unohtuivat pistorasiat eivätkä laitteiden johdot riitä sinne asti.”

Monessa perheessä keittiö on kodin keskus, jossa kaikki viettävät aikaa. Viihtyisän ja toimivan kokonaisuuden saamiseksi sinne tarvitaan riittävästi sähköä, valoa ja mukavuuksia, joihin ammattitaitoiselta sähköasentajalta saa parhaat vinkit. Hänet kannattaa pyytää paikalle ajoissa, eli heti rakennus- tai remonttisuunnittelun alkaessa.

Sähköasentaja tuo toimivuutta keittiöön

Keittiöön on tarjolla paljon asumismukavuutta lisääviä sähköisiä ratkaisuja ja tarvikkeita. Mitä aiemmin sähköasentaja on mukana, sitä paremmin hän voi suosittaa käytännöllisiä ratkaisuja, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Lisäksi hän voi sijoittaa kaapelireitit mahdollisimman näkymättömiin, kunhan se tehdään ajoissa.

Sähköasentaja tuntee hyvin sähkötukkuliikkeiden tarjoamien tarvikkeiden ammattilaisvalikoimat, joista löytyy esimerkiksi uusia tavallista laadukkaampia ja arkkitehtonisesti kiinnostavia valaisimia, kytkimiä, pistorasioita sekä lämmitys- ja ohjausratkaisuja.

PISTORASIAT MYÖS TULEVIIN TARPEISIIN

Kun suunnittelu lähtee perheen toiveista ja tottumuksista, keittiö voidaan varustaa toimivaksi kokonaisuudeksi tekemällä sähkösuunnittelu ammattilaisen toimesta. Oleellista on muun muassa useiden laitteiden integrointi tilaan sekä valaistuksen oikeaoppinen sijoittaminen ja säätömahdollisuus.

Jos keittiötilassa toimitaan usein yhdessä ja laitteita käytetään samaan aikaan, ei pistorasioiden määrässä kannata tinkiä. Myös pistorasioiden ja kytkimien paikat kannattaa miettiä tarkkaan, jotta myös tulevaisuudessa hankittaville niin isoille kuin pienille sähkölaitteille ja -koneille on tarjolla sähköä ilman jatkojohtovirityksiä.

Olisihan se myös kätevää, mikäli käsivatkainta tai muuta laitetta pystyisi käyttämään tarvitsemassaan kohdassa eikä vain siellä, mihin johto riittää.

Perheen tarpeita pohtimalla löydetään sopivat paikat myös taulutietokoneelle reseptipankkeineen tai integroidulle älypuhelintelakalle musiikkeineen. Keittiö kun voi olla jopa koko perheen sykkivä toimintakeskus.

VALOSTA TUNNELMANTEKIJÄ KEITTIÖÖN

Valo on tärkeää keittiöaskareissa, mutta aivan yhtä tärkeä rooli sillä on tunnelman luojana. Parhaimmillaan perusvalaistus ei nouse esiin häiritsevästi, ja sitä täydennetään työpistevaloilla ja sisutuksellisilla ratkaisuilla. Uusien ledimoduulien pieni koko, valaisimien vapaa muoto ja teho tuovat valon täysin uudella tavalla osaksi kalusteita ja pintoja ollen saumaton osa kokonaisuutta.

Täysin uudessa keittiössä kaapeloinnit on helppo tehdä uusien seinien sisään, mutta olemassa olevaa tilaa remontoitaessa on jo mietittävä, minne ne vedetään.

Keittiön työtason pistorasioiden asentaminen yläkaappien alapintaan on usein kätevämpi ratkaisu kuin se, että nykyiseen seinäpintaan tarvitsisi tehdä uraa.

Entä onko keittiötilassa kohtia, joissa usein kuljetaan kädet astioita täynnä, jolloin valo voisi syttyä automaattisesti? Liiketunnistin voi sytyttää ja sammuttaa valot kulkiessa tiloissa, joissa valoa tarvitaan vain hetkeksi.

Jos uuden tai vanhan keittiön suunnittelu on ajankohtaista, oman asuinalueen sähköasentajan yhteystiedot voi hakea Löydä sähkömies -palvelusta.

”Löydä sähkömies” on sähköistysalan yhteinen palvelu, josta löytyvät ammattitaitoiset ja luotettavat sähköistysalan ammattilaiset.

He voivat auttaa sinua uuden suunnittelussa tai olemassa olevan remontoinnissa kartoittamalla kotisi sähköistykset ja antamalla parannusehdotuksia.

Asumismukavuutta ja -helppoutta parantavat sähköratkaisut lisäävät usein myös energiatehokkuutta ja nostavat sen lisäksi kotisi arvoa.

Keittiön suunnittelijan muistilista:

– Pistorasioita riittävästi ja oikeisiin paikkoihin
– Ajastetut pistorasiat kahvinkeittoon ja silitykseen
– Oikea määrä valoa niin työskentelyyn kuin tunnelmaan
– Liiketunnistin kytkee valot aputiloihin ja käytäviin
– Pyyhekuivain tuo yllättävää mukavuutta myös keittiöön
– Miellyttävällä lattialämmityksellä vältät seinäpatterin
– Kosteusvahti allaskaapissa turvaa kotisi vesivahingoilta
– Kylmälaitteet tulee sijoittaa ja säätää oikeaoppisesti
– Energiaa säästät oikeilla kodinkone- ja laitevalinnoilla