TOIMIVA KEITTIÖ KIEHTOO KOKKAAVAA OSTAJAA

Ruoanlaittoa rakastavalle kaikki alkaa keittiöstä, ja muutkin perheenjäsenet kokevat sen kodin keskuksena. Siksi keittiötä katsastavat yleensä useat silmäparit. Onkin hyvä miettiä, saisiko keittiön toimivuutta ja ilmettä kevyesti kohottavalla sähköistysremontilla asunnon paremmin myydyksi?

Myytävissä kohteissa heilutetaan usein maalisutia, mutta puhdistuneen seinän kiinteät sähkölaitteet jätetään uusimatta. Lopputulos: raikkaaksi maalatulla seinällä kököttää vuosia käytössä ollut, kellastunut valokatkaisija. Sama koskee pistorasioita, joita valtaosassa asuntoja – ja etenkin keittiöissä – on aivan liian vähän.

Keittiötilassa on tyypillisesti käytössä useita laitteita samanaikaisesti kahvinkeittimestä monitoimikoneeseen ja musiikkisoittimeen.

Jo muutaman tunnin työllä ammattitaitoinen sähkömies vaihtaa rikkinäiset valokatkaisijat, lisää muutaman pistorasian ja uusii työtasojen valaistuksen moderniksi. Esimerkiksi keittiön työtason pistorasioiden asentaminen yläkaappien alapintaan on nopea ja kätevä ratkaisu. Samaan tilaan voi asentaa kokkaajaa ilahduttavat valaisimet, joita ammattilaisvalikoimista löytyy runsaasti kohtuuhintaan.

Asumismukavuutta ja -helppoutta lisäävät sähköratkaisut parantavat usein myös asunnon energiatehokkuutta, jolla on oma arvonsa kodinvaihtajille.

Kaikissa sähkötöissä tärkeintä on asennusten sähkö- ja paloturvallisuus. Sähkö on vaarallista osaamattomissa käsissä. Siksi sähköasennuksia saa lain mukaan tehdä vain oikeudet omaava sähköurakoitsija. Tavallinen sähkönkäyttäjä ei saa tehdä kiinteitä sähköasennuksia, kuten kiinteiden valaisimien tai valaisimella ja/tai pistorasialla varustettujen peilikaappien asennuksia.

Oman alueen sähköasentaja löytyy helposti tästä sähköistysalan yhteisestä palvelusta.