STUL-TAKUU – ASIAKKAAN TURVA

Hollolalaisen Sähkölli Ky:n toimitusjohtajan Juha Köllin mukaan kunnossa oleva ja edistyksellinen sähköistys parantaa energiatehokkuutta. Tätä kautta sähkölasku voi pysyä kurissa, vaikka kodin turvallisuutta ja toimivuutta parannetaan reippaasti.

– Mikäli vähänkään epäilee sähköistyksen turvallisuutta, kannattaa kääntyä paikallisen sähköurakoitsijan puoleen. Sähköistyksen kuntokartoitus paljastaa piilevätkin vaaranpaikat mm. mahdollisten tee-se-itse -asennusten jäljiltä. Kuntokartoituksen aikana asukas saa myös opastusta hyvinvointia lisäävistä sähköistysratkaisuista, kannustaa Kölli.

Kuntokartoituksen myötä asunnon omistaja ja myös mahdollinen tuleva ostaja saavat virallisen, ammattilaisen allekirjoittaman pöytäkirjan kiinteiden sähköasennusten tilasta.

STUL-takuu asiakkaan turvaksi

Kölli esittää huolensa siitä, että asiakkaat ostavat kasvavassa määrin itse netti- ja rautakaupoista sähkötarvikkeita, joiden sähköturvallisuudesta ja takuusta ei ole mitään tietoa.

– Käytän asennustyössäni sähkölaitteita, joille tavarantoimittaja myöntää STUL-takuun. Näin mahdollisen tuotevian seurauksena syntyvät asennuskulut maksaa valmistaja tai maahantuoja ja sähköturvallisuuskin on varmalla pohjalla, tietää Kölli.

Lisätietoa STUL-takuusta

Oman alueen sähköasentaja löytyy helposti sähköalan yhteisestä Löydä sähkömies -hakupalvelusta.