PISTORASIOILLA VALOA JA LÄMPÖÄ PARVEKKEELLE

Syksyn ei tarvitse merkitä siirtymistä sisätiloihin, jos parvekkeella tai terassilla riittää lämpöä vaikkapa säteilylämmittimistä. Kun lisätään vielä valaistusta tunnelmointiin ja lueskeluun, käyttöaika pitenee alkutalveen ja jatkuu jo varhain keväällä. Ja mihinkäs ne jouluvalot taas laitettiinkaan?

– Turvallisuussyistä parvekkeelle tai terassille ei saa vetää jatkojohtoa sisältä. Luvallisia ovat vain kiinteästi asennetut pistorasiat, jotka ovat tyypiltään kosteussuojattuja ja varmistettu vikavirtasuojakytkimellä, opastaa Löydä sähkömies -palvelun tekninen asiantuntija Matti Orrberg Sähkö- ja teleurakoitsijaliitosta.

– Asennukseen liittyy lukuisia muitakin määräyksiä, jotka vain ammattitaitoinen asentaja tuntee. Siksi sähkötöihin ei saa itse ryhtyä, vaan ne kuuluvat lain mukaan oikeudet omaavalle sähköurakoitsijalle. Heidän yhteystietonsa löytyvät tästä alan yhteisestä Löydäsähkömies-verkkopalvelusta.

Pistorasioiden asennuttamiseksi kerros- tai rivitalohuoneistoon tarvitaan ainoastaan kirjallinen ilmoitus isännöitsijälle sekä sähköasentajan kutsuminen paikalle tekemään työ.

Tuloksena on se kaikki sähkön tuoma mukavuus, josta olemme tottuneet nauttimaan vain sisätiloissa. Niihin kuuluvat valaisinten ja lämmittimien lisäksi musiikki, puhelimen ja tietokoneen lataus tai vaikkapa kahvinkeitto tai kokkailu.

Katso aihetta käsittelevä video (kesto 1:23)

Videolla esiintyy Löydä sähkömies –palvelun tekninen asiantuntija Henrik Rousku Sähkö- ja teleurakoitsijaliitosta. Video kuulu lyhyiden tietoiskumaisten ajankohtaisvideoiden sarjaan, jonka julkaisija on riippumaton ja maksuton Löydä sähkömies -palvelu.

Tästä ja muista remontoinnin ja rakentamisen sähköistysasioista voit keskustella sähköistysalan asiantuntijoiden kanssa viikonlopun OMAKOTI-messuilla Vantaan Myyrmäki-hallissa osastolla 9.6. Tapahtuma järjestetään 27.-29.10.2017.