LAIN SALLIMAT SÄHKÖAJOKIT

Kuva: Kzenon/Shutterstock.com

Ajoneuvolaki salli vuoden alussa uusien sähköisten liikkumisvälineiden käytön liikenteessä. Lumisilla väylillä niitä tuskin vielä näkee, mutta kun kevät koittaa, niin eteen voi putkahtaa ihan uudenlaisia menopelejä. Ennen kuin tällaisilla välineillä lähtee liikenteeseen, kannattaa oma vakuutusturva tarkistaa mahdollisten vahinkojen varalta.

Uudet, vuoden alussa tieliikenneluvan saaneet liikkumisvälineet tarkoittavat erilaisia sähköisiä tasapainolautoja, potkulautoja, yksipyöräisiä itsestään tasapainottuvia laitteita, senioriskoottereita ja kevyitä sähköavusteisia polkupyöriä. Niillä ajellessa ei tarvitse liikennevakuutusta, mutta vapaaehtoinen vakuutus on niillä kurvaillessa hyvä olla olemassa.

Jos niillä loukkaa itsensä tai aiheuttaa vahinkoa muille, on jokainen lähtökohtaisesti itse vastuussa vahingosta. Omiin henkilövahinkoihin voi varautua ottamalla vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen. Jos taas aiheuttaa vahinkoa muille tai vahingoittaa toisen omaisuutta, korvaa vastuuvakuutus vahinkoja. Vastuuvakuutus on usein liitetty kotivakuutuksen yhteyteen.

– On hyvä, että nyt on olemassa selvät sävelet sen suhteen, millä pelisäännöillä uusia liikkumisvälineitä voidaan käyttää liikenteessä, Finanssialan Keskusliiton johtava lakimies Pia Santavirta sanoo ja viittaa siihen, ettei uusia liikkumisvälineitä tarvitse vakuuttaa lakisääteisellä liikennevakuutuksella.

Lue koko tiedote

Lähde: Finanssialan Keskusliiton lehdistötiedote 13.1.2016