KOTITALOUSVÄHENNYS SÄILYTETTIIN VIIME VUODEN TASOLLA

Kodin tai vaikkapa vapaa-ajan asunnon korjauksien ja huollon työkustannuksia –  eli esimerkiksi sähköistyksien kunnossapito- tai perusparannustöistä syntyviä työkustannuksia   –  voi myös vuonna 2016 vähentää verotuksessa  2 400 euroa vuodessa henkilöä kohden.

Puolisot saavat vähentää vuosittain yhteensä 4 800 euroa. Omavastuuosuus on 100 euroa. Vähennys myönnetään samalta vuodelta kuin työstä on maksu suoritettu. Verottajalta voi pyytää vähennyksen huomioimista ansiotulojen veroprosentissa saman tien!

Sähköistykseen satsaaminen on samalla panostamista elämän laatuun, sillä toimivassa kodissa on ilo asua. Lisäksi edistyksellinen sähköistys parantaa yleensä energiatehokkuutta, josta puolestaan voi seurata aikaisempaa pienempi sähkölasku.
Lähtökohta on, että sähkön käytön on oltava aina olosuhteista riippumatta turvallista niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Kutsu ammattitaitoinen sähkömies paikalle, jos et ole varma siitä, onko sähköasennukset tehty osaavan ja valtuutetun urakoitsijan toimesta. Samoin on syytä pyytää ammattilaisen apua, jos sulakkeet palavat käytettäessä useita sähkölaitteita samanaikaisesti, kodissasi on häiritsevän paljon jatkojohtoja, jokin pistorasia tai valokytkin on rikkoutunut tai tummunut tai koskiessa tuikauttaa sähköiskun tai jos valot eivät pala tasaisesti vaan värisevät ja välkkyvät.

Kun sähköstä on kyse, mitään riskiä hengen tai omaisuuden vaarantamiseksi ei pidä ottaa.

Tänä päivänä sähköistykseltä kannattaa vaatia muutakin kuin turvallisuutta. Ajanmukainen tasokas sähköistys helpottaa ylläpitoa nostaen näin rakennusten ja huoneistojen arvoa.
Muistathan, että jos olet myymässä kotiasi, kunnossa oleva sähköistys on yksi myyntivaltti. Ja jos olet ostamassa uutta kotia, kannattaa ottaa etukäteen selvää, millä tasolla sähköistykset ovat. Ammattilaisen tekemä sähköistyksen kuntokartoitus paljastaa piilevätkin vaaranpaikat ja samalla saa opastusta uusista ratkaisuista.

Löydä sähkömies –palvelussa on tarjolla paljon tietoa sähköstä. Mikä parasta, siellä on hakupalvelu, jonka avulla löydät omalta asuinalueeltasi osaavan, valtuutetun sähköasennusyrityksen.

Tietoa kotitalousvähennyksestä verohallinnon sivuilla