KOTITALOUSVÄHENNYKSEN KORVAUSASTE NOUSI VIIME VUODESTA

Kotitalousvähennystä kasvatettiin korottamalla korvausastetta 45 prosentista 50 prosenttiin yritykseltä tai yrittäjältä ostettavasta työstä ja 15 prosentista 20 prosenttiin maksetusta palkasta vuonna 2017.

Kodin tai vaikkapa vapaa-ajan asunnon korjauksien ja huollon työkustannuksia – eli esimerkiksi sähköistyksien kunnossapito- tai perusparannustöistä syntyviä työkustannuksia – voi vuonna 2017 vähentää verotuksessa edelleen 2 400 euroa vuodessa henkilöä kohden. Puolisot saavat siis vähentää vuosittain yhteensä 4 800 euroa. Omavastuuosuus on 100 euroa.

Vähennys myönnetään samalta vuodelta kuin työn maksu on suoritettu. Verottajalta voi pyytää vähennyksen huomioimista ansiotulojen veroprosentissa saman tien!

Sähköistykseen sijoittaminen on samalla panostamista elämän laatuun, sillä toimivassa kodissa on ilo asua. Lisäksi edistyksellinen sähköistys parantaa yleensä energiatehokkuutta, josta puolestaan voi seurata aikaisempaa pienempi sähkölasku. Lähtökohta on, että sähkön käytön on oltava aina olosuhteista riippumatta turvallista niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Kutsu ammattitaitoinen sähkömies paikalle, jos et ole varma siitä, onko sähköasennukset tehty osaavan ja valtuutetun urakoitsijan toimesta. Samoin on syytä pyytää ammattilaisen apua, jos sulakkeet palavat käytettäessä useita sähkölaitteita samanaikaisesti, kodissasi on häiritsevän paljon jatkojohtoja, jokin pistorasia tai valokytkin on rikkoutunut tai tummunut tai koskiessa tuottaa sähköiskun tai jos valot eivät pala tasaisesti vaan värisevät ja välkkyvät.

Kun sähköstä on kyse, mitään riskiä hengen tai omaisuuden vaarantamiseksi ei pidä ottaa.

Tänä päivänä sähköistykseltä kannattaa vaatia muutakin kuin turvallisuutta. Ajanmukainen tasokas sähköistys helpottaa ylläpitoa nostaen näin rakennusten ja huoneistojen arvoa.

Myyt tai ostat, muista sähköt!

Muistathan, että jos olet myymässä kotiasi, kunnossa oleva sähköistys on yksi myyntivaltti. Ja jos olet ostamassa uutta kotia, kannattaa ottaa etukäteen selvää, millä tasolla sähköistykset ovat. Ammattilaisen tekemä sähköistyksen kuntokartoitus paljastaa piilevätkin vaaranpaikat ja samalla saa opastusta uusista ratkaisuista.

Täällä Löydä sähkömies –palvelussa on tarjolla paljon tietoa sähköstä. Mikä parasta, käytettävissäsi on hakupalvelu, jonka avulla löydät omalta asuinalueeltasi osaavan, valtuutetun sähköasennusyrityksen.

Tietoa kotitalousvähennyksestä verohallinnon sivuilla